عقود غیرانتفاعی در بانکداری اسلامی ( Non-Profitable Contracts in Islamic Banking)

تعریف

عقود غیرانتفاعی، قراردادی است که عامل اصلی به قصد احسان و نیکوکاری نفعی را به طرف دیگر می‌رساند در حالیکه خود به دنبال کسب سود و انتفاع مادی نمی‌باشد. از جمله این عقود می‌توان به قرض، هبه و وقف اشاره کرد.

متون منتخب از منابع غیر‌فارسی

  • English Definition 1: A gratuitous contract is one, the object of which is for the benefit of the person with whom it is made. It is a contract in which one party promises to do something without receiving anything in exchange.
  • English Definition 2: gratuitous contract: a contract for the benefit of only one of the parties, the other party receiving nothing as consideration.
  • English Definition 3: a contract for the benefit of the person for whom it is made, without a reciprocal promise of benefit to the maker.

ترجمه متون منتخب از منابع غیر‌فارسی

  1. منبع اول: عقود غیرانتفاعی در بانکداری اسلامی، قراردادی است که هدف از تهیه آن، تأمین منفعت شخص ذینفع باشد. این نوع قرارداد به گونه‌ای است که در آن یکی از طرفین قرارداد تعهد می‌دهد که عملی را بدون دریافت هر چیز متقابل دیگر انجام دهد.
  2. منبع دوم: عقود غیرانتفاعی در بانکداری اسلامی، قراردادی است که در آن فقط برای انتفاع یکی از طرفین قرارداد، طرف دیگر چیزی را در مقابل دریافت نمی‌کند.
  3. منبع سوم: این نوع قرارداد برای انتفاع شخصی است که قرارداد برای وی تهیه و تنظیم شده است بدون آن که تعهد متقابل یا دوطرفه برای انتفاع دیگری داده شود.

آدرس منابع غیر‌فارسی

  • Reference Address 1: https://definitions.uslegal.com/g/gratuitous-contract/
  • Reference Address 2: https://www.dictionary.com/browse/gratuitous-contract
  • Reference Address 3: https://www.collinsdictionary.com/dictionary/english/gratuitous-contract

متون منتخب از منابع فارسی

  1. تعریف فارسی اول: قراردادهای غیرانتفاعی قراردادهایی هستند که به قصد احسان و نیکوکاری انجام می‌گیرد و عامل اصلی قرارداد به دنبال کسب سود و انتفاع نیست.
  2. تعریف فارسی دوم: برخی قراردادها اگرچه نفع مادی ندارند، اما به جهت هدف‌های خیرخواهانه و انسانی مورد سفارش اسلام قرار گرفته‌اند و برای آنها پاداش دنیوی و اخروی در نظر گرفته شده است. به این قراردادها، قراردادهای غیرانتفاعی گویند.

آدرس منابع فارسی

  • ۱. آدرس منبع فارسی اول: موسویان، سید عباس و حسن بهاری قراملکی (۱۳۹۱)، مبانی فقهی بازار پول و سرمایه، تهران: انتشارات دانشگاه امام صادق(ع).
  • ۲. آدرس منبع فارسی دوم: نجف‌پور کردی، حمیدرضا و همکاران (۱۳۹۲)، عقود اسلامی بانکی با تاکید بر نکات کاربردی نحوه ی اجرای آن در بانک مهر اقتصاد، تهران: بانک مهر اقتصاد.

الگوی نوشتار تعریف

این متن یک نوشتار تعریف است.

رده