چهره های ماندگار

چهره های ماندگار نظام بانکی[ویرایش | ویرایش مبدأ]

چهره‌های ماندگار بانکی در سال (۱۳۹۰)[ویرایش | ویرایش مبدأ]

شادروانان دکتر محسن نوربخش، بهرام فیض زرین‌قلم

دكتر سيدمحسن نوربخش‌ رئيس كل فقيد بانك مركزي، وزیر اقتصاد و دارایی در دولت اول اکبر هاشمی رفسنجانی و رییس کل بانک مرکزی در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی، محمدعلی رجایی، میرحسین موسوی و محمد خاتمی (سال‌های ۶۰-۶۵ و ۷۳-۸۲) و نماینده مجلس بود. وی همچنین استاد اقتصاد دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی بوده است. در زمان نخستوزیری شهید رجایی، نوربخش به عنوان نماینده دولت در بانک بین‌الملل انتخاب شد تا برای همکاری‌های بین‌المللی با دیگر کشورها اقدام‌های لازم را انجام دهد. هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۵۹/۱۱/۲۹ بنا به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی، محسن نوربخش، معاون کل وزارت امور اقتصادی و دارایی را به عنوان نماینده اصلی دولت جمهوری اسلامی ایران در بانک بین‌المللی انتخاب و تعیین نمود.

بهرام فيض زرينقلم، مدير كل سابق نظارت بر بانك‌های بانك مركزی و نیز یکی از اولين مديران عامل شركت ملی انفورماتيك می‌باشد.

چهره‌های ماندگار بانکی در سال (۱۳۹۱)[ویرایش | ویرایش مبدأ]

دکتر علی‌اصغر هدایتی، اسد‌اله امیراصلانی،‌ محمد‌جواد وهاجی

دکتر سید علی اصغر هدیتی، رئیس دبیرخانه هیأت عامل و شورای پول و اعتبار از سال ۱۳۴۲ تا ۱۳۸۷ بود. وی دکترای اقتصاد و عضو پیوسته دبيرخانه انجمن علمی اقتصاد اسلامی ايران و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ايران بود.

امیر اصلانی را باید یکی از معدود مردان جسور بانکی دانست. حضور مداوم وی در بانک ملی در سمت‌های مختلف باجه داری تا مدیرعاملی و سپس مسئولیت‌هایی چون معاونت امور بانکی و بیمه‌ای وزارت اقتصاد و عضویت در شورای پول و اعتبار و شورای عالی بانک‌ها از وی فردی را ساخته که نظیر وی را کمتر در تاریخ بانکداری کشورمان بتوان یافت. امیر اصلانی به‌عنوان اولین معاون بانک و بیمه‌ای وزارت اقتصاد مسئول تدوین قانون بانکداری بدون ربا می‌شود. همچنین اولین کسی است که بحث پیاده‌سازی حاکمیت شرکتی را در شبکه بانکی مطرح می‌سازد. ولی از اولین معترضان به تشکیل شورای عالی بانک‌هاست. اصلانی کسی است که ساختار هیأت‌مدیره بانک‌های کشور را به چالش می‌کشد ولی طرح او بایگانی می‌شود. خلاصه کلام آن‌ که اسدالله امیر اصلانی یک کتاب گویا در تاریخ توسعه شبکه بانکی است.

محمدجواد وهاجی در سال ۱۳۷۳به عنوان قائم‌مقام رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد. بنابر قانون پولی و بانکی کشور، ماده 19، بند ب، رديف 5، جناب آقای محمدجواد وهاجی، قائم مقام رياست کل، در زمان فوت جناب آقای دکتر نوربخش (اوايل سال 1382) با اختيارات رياست کل، اداره بانک را عهده‌دار بوده‌اند.

چهره‌های ماندگار بانکی در سال (۱۳۹۲)[ویرایش | ویرایش مبدأ]

دکتر ولی‌اله سیف، دکترعباس میرآخور

دکتر ولی‌اله سیف رئیس اسبق کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ است. وی دکترای حسابداری و امور مالی  از دانشگاه علامه طباطبایی است. وی از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۲ برای مدت ۲ سال «مدیر مالی و عضو هیأت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران» و ۲ سال نیز «معاون اقتصادی و برنامه‌ریزی بنیاد مستضعفان و جانبازان» بوده است. مدیرعاملی بانک کارآفرین، عضو در هیأت مدیره بانک سپه، رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل بانک ملت، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل بانک صادرات، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل بانک سپه، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل بانک ملی ایران، رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل فیوچر بانک در بحرین، عضو هیأت مدیره و مدیرعامل بانک کارآفرین و عضو شورای فقهی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از مهم‌ترین سوابق وی بوده است. سیف، پیش از ریاست بانک مرکزی، «عضو هیأت مدیره و مدیر عامل بانک کارآفرین» و به طور همزمان عضو «شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی» و «نائب رئیس کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی» بوده است.

دکتر عباس میرآخور ساکن آمریکا است. وی پژوهشگر و مدیر اجرایی سابق ایران در صندوق بین‌المللی پول بود. دکتر میرآخور در کل چهره بسیار معروف و شاخصی در دنیای بانکداری و بانکداری اسلامی است. مالزی به عنوان کشوری که قصد دارد تا خود را به عنوان پیشگام بانکداری اسلامی در دنیا معرفی کند از ایشان دعوت و در دانشگاه اینسیف که مخصوص بانکداری اسلامی است یک کرسی از دانشگاه را به دکتر میرآخور دادند. از دکتر میرآخور مقالاتی مثل: هزینه سرمایه و سرمایه‌گذاری در یک اقتصاد بدون بهره، بانکداری و اقتصاد اسلامی: هزینه سرمایه و سرمایه‌گذاری در یک اقتصاد بدون بهره، طراحی ابزار مالی دولت در اقتصاد اسلامی و… به چاپ رسیده است. همچنین دکتر میرآخور نویسنده کتاب «جهانی شدن و نظام مالیه اسلامی» نیز است که همت کردند و بخشی از تجربیات با ارزش و پخته خودشان در حوزه اجرایی، عملیاتی، علمی و آکادمیک را در این کتاب جمع‌آوری کردند.

با توجه به این که در کشورهای غیراسلامی مبانی دین اسلام ناشناخته است، او یکی از محورهای اصلی فعالیت خود را معرفی اقتصاد اسلامی قرار داد. کارهای وی در زمینه شناساندن جهان‌بینی و مکتب اسلامی از همان آغاز بازگشت مجدد به امریکا شروع شد و تاکنون ادامه دارد.

چهره‌های ماندگار بانکی در سال(۱۳۹۴)[ویرایش | ویرایش مبدأ]

فریدون توحیدی‌مقدم، عزیز عظیمی نوبر و دکتر سید مهدی عمرانی

فریدون توحیدی‌مقدم نماینده اسبق مدیریت سرمایه‌گذاری بانک ملی و سرپرست اسبق بانک ملی ایران می‌باشد.

عزیز عظیمی مشاور اسبق رییس کل بانک مرکزی و مدیرعامل اسبق بانک سرمایه‌گذاری ماوراء بحار ایران و لندن بوده است.

در کارنامه کاری مهدی عمرانی نیز مدیریت اسبق مؤسسه بانکداری ایران و سرپرست اسبق اداره حقوقی بانک مرکزی به چشم می‌آید.

چهره‌های ماندگار بانکی در سال(۱۳۹۵)[ویرایش | ویرایش مبدأ]

عزیز فراشی، دکتر مرتضی نصیری و سیدعلی میلانی‌حسینی

عزیز فراشی مدیر کل اسبق ارزی بانک مرکزی و مدیر عامل عرب بنکینگ کورپوریشن – بحرین بوده است.

دكتر مرتضی نصيری از سال 1349 تدريس تعارض قوانين و حقوق تجارت بين‌الملل را در دانشگاه تهران شروع كرده و اينك نيز در دوره دكترای دانشگاه تربيت مدرس و مؤسسه عالی مدیریت كار تدريس خود را دنبال می‌كند. وی از سال 1354 بعنوان وكيل دادگستری مشغول به فعاليت شده و به وکالت در امور بین‌المللی اشتغال دارد. دكتر مرتضی نصيری چندين طرح مهم تحقيقاتی را نيز سرپرستی كرده و در تنظيم آن دخالت داشته است كه مهم‌ترين آنها طرح اصلاح قوانين ايران است كه با همكاري مركز تحقيقات مجلس شورای اسلامی و UNDP تا سال 1383 تهيه شده و همچنين تحقيق علمی ديگر كه تحت عنوان حقوق تأمين اجتماعی ايران توسط مؤسسه عالی پژوهش‌های تأمين اجتماعی در سال 1382 منتشر شده است. وی سال‌ها سمت مشاور حقوقی بانك مركزی ايران و بانك‌های ديگر از جمله بانك توسعه صنعتی معدن ايران را داشته و از سال 1361 تا 1369 بعنوان مشاور ارشد دفتر خدمات حقوقی جمهوری اسلامی ايران در لاهه و ديوان داوری ايران و ايالات متحده همكاری نموده و همچنين سمت داور اطاق بازرگانی بين المللی در دعاوی مهمی را بعهده داشته و در يك دعواي ديگر نيز بعنوان داور واحد در اختلافات بين شركت ژاپنی و يك مؤسسه قطری توسط اتاق بازرگانی بين‌المللی تعيين شده است.

سیدعلی میلانی‌حسینی، مدیرعامل اسبق بانک کشاورزی است. شایان ذکر است از سمت‌های اجرائی میلانی می‌توان به مدیرعامل بانک کشاورزی، معاون برنامه ریزی و بودجه وزیر کشاورزی، مدیرعامل صندوق بیمه محصولات کشاورزی، معاون عمرانی استانداری استان آذربایجان شرقی و عضو هیأت مدیره بانک کشاورزی اشاره کرد.

چهره‌های ماندگار بانکی در سال(۱۳۹۶)[ویرایش | ویرایش مبدأ]

احمد عزیزی و خسرو نایبی اهرنجانی

دکتر احمد عزیزی دانش‌آموخته رشته حسابداری از دانشگاه علامه طباطبائی است. وی در طول سال‌های خدمت خود مسئولیت مدیرعاملی بانک ملی PLC لندن، معاونت ارزی بانک مرکزی، مشاوره وزیر امور اقتصادی و دارایی و همچنین مدیرعاملی بانک‌های ملی ایران، سپه، مسکن و صنعت و معدن را بر عهده داشته است. علاوه بر این عزیزی تألیف چندین عنوان کتاب با موضوعات بانکی و حسابداری و همچنین تدریس و پژوهش در دانشگاه‌های معتبر کشور را در کارنامه خود دارد. او هم اکنون به عنوان مشاور ارشد رئیس‌کل بانک مرکزی مشغول به فعالیت است.

خسرو نایبی اهرنجانی تحصیلات خود در رشته حسابداری را در آموزشگاه عالی حسابداری شرکت ملی نفت، تا مقطع کارشناسی ارشد به پایان رسانده است. عضویت در هیأت مدیره بانک کارآفرین، مدیریت نظارت بر بانک‌ و همچنین مدیریت اداره حسابداری کل و بودجه در بانک مرکزی از جمله مهم‌ترین مسئولیت‌های شغلی وی بوده و هم اکنون ریاست هیأت مدیره بانک خاورمیانه را بر عهده دارد.

چهره‌های ماندگار بانکی در سال(۱۳۹۷)[ویرایش | ویرایش مبدأ]

سیاوش نقشینه و محمدرضا فاطمی

سیاوش نقشینه صاحب‌نظر مالی و بانکی است که از سال ۱۳۸۰ تا به امروز مدیرعاملی بانک تجاری ایران و اروپا را برعهده داشته است، علاوه بر این وی سمت‌های مدیریتی در بانک ملی از سال ۱۳۴۳ تا ۱۳۷۹ را نیز در کارنامه کاری خود دارد.

محمدرضا فاطمی که از جمله فعالیت‌های وی در حوزه مالی و بانکی کشور می‌توان به مدیرعاملی و عضویت در هیأت مدیره بانک بین المللی سپهِ انگلستان از سال ۱۳۸۱ تا به امروز و مدیرعامل و رییس سازمان حسابرسی کل کشور از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۸۱ اشاره کرد.