شیوه نامه: تفاوت بین نسخه‌ها

جز (خنثی‌سازی ویرایش 869 توسط Azimi (بحث))
(برچسب: خنثی‌سازی)
جز (خنثی‌سازی ویرایش 868 توسط Azimi (بحث))
(برچسب: خنثی‌سازی)
سطر ۱۵: سطر ۱۵:
 
# ضرورت دارد استانداردهای نگارشی مانند: نیم‌فاصله، فونت (B-Nazanin ۱۱) و غیره به طور کامل رعایت گردد. همچنین، لازم است صرفا از [http://bankipedia.ir/images/6/66/Iranian%2BStandard%2BPersian%2BKeyboard%2B%28ISIRI%2B9147%29%2B%28Version%2B2.0%29.zip کیبورد فارسی استاندارد] جهت نگارش متن استفاده گردد.
 
# ضرورت دارد استانداردهای نگارشی مانند: نیم‌فاصله، فونت (B-Nazanin ۱۱) و غیره به طور کامل رعایت گردد. همچنین، لازم است صرفا از [http://bankipedia.ir/images/6/66/Iranian%2BStandard%2BPersian%2BKeyboard%2B%28ISIRI%2B9147%29%2B%28Version%2B2.0%29.zip کیبورد فارسی استاندارد] جهت نگارش متن استفاده گردد.
 
# هرگونه منبعی که در فرآیند تهیه نوشتار محتوا مورد استفاده قرار گیرد، بایستی به لیست منابع اضافه شود.
 
# هرگونه منبعی که در فرآیند تهیه نوشتار محتوا مورد استفاده قرار گیرد، بایستی به لیست منابع اضافه شود.
نحوه ارجاع به مقاله چاپ شده در نشريات و ژورنال‌ها:
+
# نحوه ارجاع به مقاله چاپ شده در نشريات و ژورنال‌ها:
نام و نام‌خانوادگی نویسنده؛ عنوان مقاله؛ نام مجله، شماره مسلسل، زمان انتشار؛ صفحات درج مقاله، صفحه مطلب نقل شده.
+
# نام و نام‌خانوادگی نویسنده؛ عنوان مقاله؛ نام مجله، شماره مسلسل، زمان انتشار؛ صفحات درج مقاله، صفحه مطلب نقل شده.
'''Author 1, A., Author 2, B.C. and Author 3, D. (Year).  “Article Title.” Full Journal name. Vol.#, No.#, PP. Xx-yy.'''
+
# '''Author 1, A., Author 2, B.C. and Author 3, D. (Year).  “Article Title.” Full Journal name. Vol.#, No.#, PP. Xx-yy.'''
نحوه ارجاع به کتاب:
+
# نحوه ارجاع به کتاب:
نام و نام‌خانوادگی مولف؛ عنوان کتاب، محل نشر: نام انتشارات، نوبت چاپ، سال چاپ؛ جلد، صفحه.
+
# نام و نام‌خانوادگی مولف؛ عنوان کتاب، محل نشر: نام انتشارات، نوبت چاپ، سال چاپ؛ جلد، صفحه.
'''Author 1, A., Author 2, B.C. and Author 3, D. (Year).  “Title of Book.” Name of Publisher. City of Publication'''
+
# '''Author 1, A., Author 2, B.C. and Author 3, D. (Year).  “Title of Book.” Name of Publisher. City of Publication'''
نحوه ارجاع به مقالات موجود در مجموعه مقالات کنفرانس‌ها
+
# نحوه ارجاع به مقالات موجود در مجموعه مقالات کنفرانس‌ها
نام و نام‌خانوادگی نویسنده؛ عنوان مقاله؛ نام همایش، شماره دوره، زمان و مکان.
+
# نام و نام‌خانوادگی نویسنده؛ عنوان مقاله؛ نام همایش، شماره دوره، زمان و مکان.
'''Author 1, A., Author 2, B.C. and Author 3, D. (Year).  “Article Title.” Proc. Name of Proceeding or conference, Editor 1, A., Editor 2, B., Editor 3, C. and Editor 4, T. (Eds.), Time and place of Conference.'''
+
# '''Author 1, A., Author 2, B.C. and Author 3, D. (Year).  “Article Title.” Proc. Name of Proceeding or conference, Editor 1, A., Editor 2, B., Editor 3, C. and Editor 4, T. (Eds.), Time and place of Conference.'''
# معادل انگلیسی کلمات و اصطلاحات تخصصی به صورت زیرنویس/ پاورقی (و نه در داخل متن) آورده شود. برای ارجاع به منابع و مقالات در بین متن به ترتیب از شماره ۱ در بین دو براکت (۱) استفاده نمایید و متن مورد نظر در قسمت زیرنویس/ پاورقی (و نه در داخل متن) آورده شود. (مثال: ۱- نوری، ۱۴۱۴، ص۳۸.)
+
# 4. معادل انگلیسی کلمات و اصطلاحات تخصصی به صورت زیرنویس/ پاورقی (و نه در داخل متن) آورده شود. برای ارجاع به منابع و مقالات در بین متن به ترتیب از شماره ۱ در بین دو براکت (۱) استفاده نمایید و متن مورد نظر در قسمت زیرنویس/ پاورقی (و نه در داخل متن) آورده شود. (مثال: ۱- نوری، ۱۴۱۴، ص۳۸.)
# اشکال باید در متن با شماره‎های پی‌در‌پی نام‌گذاری شوند و با کیفیتی مناسب قابل خواندن و در جای مناسب، (بعد از ارجاع به شکل)، قرار گرفته باشند. جداول نيز بايد مشابه اشکال وارد شوند.
+
# ۵. اشکال باید در متن با شماره‎های پی‌در‌پی نام‌گذاری شوند و با کیفیتی مناسب قابل خواندن و در جای مناسب، (بعد از ارجاع به شکل)، قرار گرفته باشند. جداول نيز بايد مشابه اشکال وارد شوند.
# مجری بایستی نسخه نهایی نوشتار محتوا را حداکثر یک هفته پس از ارائه T.O.C خود و دریافت تأییدیه آن از طرف دبیرخانه در سایت بارگذاری نماید.
+
# 5. مجری بایستی نسخه نهایی نوشتار محتوا را حداکثر یک هفته پس از ارائه T.O.C خود و دریافت تأییدیه آن از طرف دبیرخانه در سایت بارگذاری نماید.
# مجری می‌تواند هر تعداد نوشتار محتوا که T.O.C پیشنهادی آن به تأیید دبیرخانه رسیده است را بطور همزمان در مدت زمان تعیین‌شده آماده کرده و به دبیرخانه ارسال کند. به عبارت دیگر محدودیتی برای تهیه نوشتار در طول ماه برای هیچ‌یک از مجریان محترم وجود ندارد.
+
# 6. مجری می‌تواند هر تعداد نوشتار محتوا که T.O.C پیشنهادی آن به تأیید دبیرخانه رسیده است را بطور همزمان در مدت زمان تعیین‌شده آماده کرده و به دبیرخانه ارسال کند. به عبارت دیگر محدودیتی برای تهیه نوشتار در طول ماه برای هیچ‌یک از مجریان محترم وجود ندارد.
# نوشتار محتوای تأییدشده در اختیار داوری قرار می‌گیرد و مجری موظف است اصلاحات خواسته‌شده از سوی ناظر و هیأت داوران را پس از دریافت از دبیرخانه حداکثر تا ۲ روز کاری اعمال نماید.
+
# 7. نوشتار محتوای تأییدشده در اختیار داوری قرار می‌گیرد و مجری موظف است اصلاحات خواسته‌شده از سوی ناظر و هیأت داوران را پس از دریافت از دبیرخانه حداکثر تا ۲ روز کاری اعمال نماید.
# نوشتارهای پذیرفته‌شده توسط داوری، مورد ویراستاری نهایی قرار گرفته و برای انتشار ارسال می‌گردد.
+
# 8. نوشتارهای پذیرفته‌شده توسط داوری، مورد ویراستاری نهایی قرار گرفته و برای انتشار ارسال می‌گردد.
[[نمونه تکمیل شده از فرم پیشنهاد فهرست مطالب (دانلود فایل)]]
+
# [[نمونه تکمیل شده از فرم پیشنهاد فهرست مطالب (دانلود فایل)]]
  
 
[[نمونه تکمیل شده از نوشتار محتوا (لینک نوشتار منتخب)]]
 
[[نمونه تکمیل شده از نوشتار محتوا (لینک نوشتار منتخب)]]

نسخهٔ ‏۴ مارس ۲۰۱۹، ساعت ۱۶:۵۰

هدف از تدوین این شیوه‌نامه یکدست‌سازی روش نگارش نوشتار‌ها در بانکی‌پدیا است؛ چرا که این کار به آسان‌تر یافتن نوشتار‌ها، ویرایش آسان‌تر و آسان‌خوانی نوشتار‌ها کمک خواهد کرد. زنجیره اقدامات در پروژه بانکی‌پدیا از پیشنهاد یک بلوک مفهومی آغاز و به انتشار نوشتار محتوا در سایت بانکی‌پدیا پایان می‌یابد.

مراحل انجام کار و دستورالعمل مربوطه در خصوص تهیه نوشتارهای محتوا به شرح زیر می‌باشد.

پیشنهاد بلوک مفهومی و فهرست مطالب (T.O.C)

  1. همه دست‌اندرکاران و علاقمندان به همکاری در بانکی‌پدیا می‌توانند پس از عضویت در بانکی‌پدیا، برای تولید نوشتار پیشنهاد بلوک مفهومی و عنوان نوشتار خود را ارائه دهند. بلوک مفهومی بایستی با درنظرگرفتن مفاهیمی همچون والد، بعد، فرزند و مفاهیم هم‌عرض (خواهر) در فرم خام پیشنهاد فهرست مطالب تهیه شود و از طریق سامانه بانکی‌پدیا به دبیرخانه ارسال گردد.
  2. پس از تأیید بلوک مفهومی و فهرست مطالب از سوی دبیرخانه بانکی‌پدیا، روند تهیه نوشتار توسط مجری آغاز می‌شود.

مراحل مربوط به تهیه نوشتار محتوا

نگارش نوشتار محتوا بایستی در فرم خام نوشتارها تهیه و از طریق سامانه بانکی‌پدیا به دبیرخانه ارسال گردد. در این رابطه نکاتی لازم به ذکر است:

  1. حجم نوشتار محتوا در بخش اصلی (محوربندی: مقدمه، تاریخچه، ....) بایستی حداقل ۱۲۰۰ کلمه باشد.
  2. ضرورت دارد استانداردهای نگارشی مانند: نیم‌فاصله، فونت (B-Nazanin ۱۱) و غیره به طور کامل رعایت گردد. همچنین، لازم است صرفا از کیبورد فارسی استاندارد جهت نگارش متن استفاده گردد.
  3. هرگونه منبعی که در فرآیند تهیه نوشتار محتوا مورد استفاده قرار گیرد، بایستی به لیست منابع اضافه شود.
  4. نحوه ارجاع به مقاله چاپ شده در نشريات و ژورنال‌ها:
  5. نام و نام‌خانوادگی نویسنده؛ عنوان مقاله؛ نام مجله، شماره مسلسل، زمان انتشار؛ صفحات درج مقاله، صفحه مطلب نقل شده.
  6. Author 1, A., Author 2, B.C. and Author 3, D. (Year).  “Article Title.” Full Journal name. Vol.#, No.#, PP. Xx-yy.
  7. نحوه ارجاع به کتاب:
  8. نام و نام‌خانوادگی مولف؛ عنوان کتاب، محل نشر: نام انتشارات، نوبت چاپ، سال چاپ؛ جلد، صفحه.
  9. Author 1, A., Author 2, B.C. and Author 3, D. (Year).  “Title of Book.” Name of Publisher. City of Publication
  10. نحوه ارجاع به مقالات موجود در مجموعه مقالات کنفرانس‌ها
  11. نام و نام‌خانوادگی نویسنده؛ عنوان مقاله؛ نام همایش، شماره دوره، زمان و مکان.
  12. Author 1, A., Author 2, B.C. and Author 3, D. (Year).  “Article Title.” Proc. Name of Proceeding or conference, Editor 1, A., Editor 2, B., Editor 3, C. and Editor 4, T. (Eds.), Time and place of Conference.
  13. 4. معادل انگلیسی کلمات و اصطلاحات تخصصی به صورت زیرنویس/ پاورقی (و نه در داخل متن) آورده شود. برای ارجاع به منابع و مقالات در بین متن به ترتیب از شماره ۱ در بین دو براکت (۱) استفاده نمایید و متن مورد نظر در قسمت زیرنویس/ پاورقی (و نه در داخل متن) آورده شود. (مثال: ۱- نوری، ۱۴۱۴، ص۳۸.)
  14. ۵. اشکال باید در متن با شماره‎های پی‌در‌پی نام‌گذاری شوند و با کیفیتی مناسب قابل خواندن و در جای مناسب، (بعد از ارجاع به شکل)، قرار گرفته باشند. جداول نيز بايد مشابه اشکال وارد شوند.
  15. 5. مجری بایستی نسخه نهایی نوشتار محتوا را حداکثر یک هفته پس از ارائه T.O.C خود و دریافت تأییدیه آن از طرف دبیرخانه در سایت بارگذاری نماید.
  16. 6. مجری می‌تواند هر تعداد نوشتار محتوا که T.O.C پیشنهادی آن به تأیید دبیرخانه رسیده است را بطور همزمان در مدت زمان تعیین‌شده آماده کرده و به دبیرخانه ارسال کند. به عبارت دیگر محدودیتی برای تهیه نوشتار در طول ماه برای هیچ‌یک از مجریان محترم وجود ندارد.
  17. 7. نوشتار محتوای تأییدشده در اختیار داوری قرار می‌گیرد و مجری موظف است اصلاحات خواسته‌شده از سوی ناظر و هیأت داوران را پس از دریافت از دبیرخانه حداکثر تا ۲ روز کاری اعمال نماید.
  18. 8. نوشتارهای پذیرفته‌شده توسط داوری، مورد ویراستاری نهایی قرار گرفته و برای انتشار ارسال می‌گردد.
  19. نمونه تکمیل شده از فرم پیشنهاد فهرست مطالب (دانلود فایل)

نمونه تکمیل شده از نوشتار محتوا (لینک نوشتار منتخب)