نوشتار تعریف:استصناع مستقیم (Simple Istisna): تفاوت بین نسخه‌ها

سطر ۱۴: سطر ۱۴:
 
<span dir="rtl" lang="en">'''Reference Address3:''' Akram Khan , Muhammad.(2003). Islamic economics and finance: A Glossary. London: Routledge , Taylor & Francis Group.</span>{{عنوان|title=متون منتخب از منابع فارسی|image=WikiMabnaa-icom.png|style=right: -3px;padding-top:-10px;}}
 
<span dir="rtl" lang="en">'''Reference Address3:''' Akram Khan , Muhammad.(2003). Islamic economics and finance: A Glossary. London: Routledge , Taylor & Francis Group.</span>{{عنوان|title=متون منتخب از منابع فارسی|image=WikiMabnaa-icom.png|style=right: -3px;padding-top:-10px;}}
  
*'''تعریف فارسی اول:''' در صورتی که فرد قرارداد را با شخصیت حقیقی یا حقوقی براي ساخت مثلاً کارخانه یا آپارتمانی منعقد سازد و خود او عملیات ساخت را انجام دهد، استصناع مستقیم شکل می گیرد.
+
*'''تعریف فارسی اول:''' در صورتی که فرد قرارداد را با شخصیت حقیقی یا حقوقی براي ساخت مثلاً کارخانه یا آپارتمانی منعقد سازد و خود او عملیات ساخت را انجام دهد، استصناع مستقیم شکل می‌گیرد.
*'''تعریف فارسی دوم:''' استصناع مستقیم، در این روش سفارش‌دهنده که در صدد احداث پروژه خاصی است و اعتبار مالی لازم برای انجام آن را ندارد، با مراجعه به یک مشاور عرضه تقاضای خود را اعلام می‌کند پس از تشکیل نهاد واسط، بانی تلمین مالی و اجرای پروژه را از طریق قرارداد استصناع به آن می‌سپارد و به جای قیمت آن، اوراق بهادار استصناع با سررسیدهای معین می‌پردازد. نهاد واسط اوراق بهادار استصناع را از طریق شرکت تأمین سرمایه به مردم می‌فروشد (تنزیل می‌کند) و از طریق پیمانکار پروژه را انجام و در موعد قرارداد تحویل می‌دهد.
+
*'''تعریف فارسی دوم:''' استصناع مستقیم، در این روش سفارش‌دهنده که در صدد احداث پروژه خاصی است و اعتبار مالی لازم برای انجام آن را ندارد، با مراجعه به یک مشاور عرضه تقاضای خود را اعلام می‌کند پس از تشکیل نهاد واسط، بانی تأمین مالی و اجرای پروژه را از طریق قرارداد استصناع به آن می‌سپارد و به جای قیمت آن، اوراق بهادار استصناع با سررسیدهای معین می‌پردازد. نهاد واسط اوراق بهادار استصناع را از طریق شرکت تأمین سرمایه به مردم می‌فروشد (تنزیل می‌کند) و از طریق پیمانکار پروژه را انجام و در موعد قرارداد تحویل می‌دهد.
 
{{عنوان|title=آدرس منابع فارسی|image=WikiMabnaa-icom.png|style=right: -3px;padding-top:-10px;}}
 
{{عنوان|title=آدرس منابع فارسی|image=WikiMabnaa-icom.png|style=right: -3px;padding-top:-10px;}}
  

نسخهٔ ‏۷ اوت ۲۰۱۹، ساعت ۱۳:۴۸

تعریف

استصناع مستقیم یکی از انواع عقد استصناع بوده و قراردادی است که سفارش‌گیرنده (پیمانکار) در برابر گرفتن مبالغ مرتبط در زمان‌های توافق ‌شده، متعهّد می‌شود مواد اولیه و کالاهای مورد نیاز برای اجرای پروژه را مستقیماً تهیه کند و در زمان مشخّصی کالا یا پروژه مورد نظر را به سفارش‌دهنده تحویل دهد.

متون منتخب از منابع غیر‌فارسی

English Definition1: “simple istisna'”, where it is assumed that the buyer has the required financing to directly coordinate with the manufacturer on the project.

English Definition2: istisna‘-cum-installment sale, A sale agreement in which the prospective buyer makes a promise to buy specified goods, once they are acquired by the bank. The bank concludes with the producer of goods an ’istisna‘contract to manufacture the goods according to the buyer’s specifications. When the goods are manufactured and accepted, they will be sold on installment basis to the buyer who made the promise.

English Definition3: istisna‘-cum-staggered payment arrangement, It is a proposed arrangement for financing government operations. In case the government intends to get some facility like a road or bridge constructed, it can sub-divide the whole project into distinct phases and contract out the work on the basis of bai‘ al-’istisina‘. It can then agree to pay for eachcompleted phase of the work.

ترجمه متون منتخب از منابع غیر‌فارسی

  • منبع اول: استصناع مستقیم قراردادی است که در آن فرض می‌شود خریدار، تأمین مالی موردنیاز را مستقیماً با سازنده (تولیدکننده) در پروژه هماهنگ می‌نماید.
  • منبع دوم: استصناع مستقیم، نوعی قرارداد فروش است که در آن خریدار احتمالی متعهد می‌شود کالاهای خاصی را در صورت دستیابی بانک به آن، خریداری نماید. بانک با تولیدکننده کالاها قرارداد استصناع منعقد می‌کند تا به موجب آن کار ساخت و تولید کالاهای مورد نظر را مطابق با ویژگی‌های خریدار انجام دهد. هنگامی که کالاها ساخته شده و مورد قبول واقع می‌شود، بر مبنای اقساطی معین به خریداری که پیش ‌از این مقرر شده بود، فروخته می‌شود.
  • منبع سوم: برنامه پرداخت طبق قاعده استصناع، برنامه‌ای پیشنهادی است که برای تأمین مالی عملیات دولت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورتی که دولت تمایل به دریافت امکاناتی مانند جاده یا پل داشته باشد، کل پروژه به فازهای متمایز از یکدیگر تقسیم می‌شود و پروژه را بر مبنای قرارداد استصناع تنظیم می‌کنند. سپس، موافقت خواهد شد تا برای هریک از فازهای تکمیل‌شده پروژه، پرداخت صورت گیرد.

آدرس منابع غیر‌فارسی

Reference Address1: Schoon, Natalie.(2009).Islamic Banking and Finance. London : Spiramus Press. Reference Address2: Akram Khan , Muhammad.(2003). Islamic economics and finance: A Glossary. London: Routledge , Taylor & Francis Group. Reference Address3: Akram Khan , Muhammad.(2003). Islamic economics and finance: A Glossary. London: Routledge , Taylor & Francis Group.

متون منتخب از منابع فارسی

  • تعریف فارسی اول: در صورتی که فرد قرارداد را با شخصیت حقیقی یا حقوقی براي ساخت مثلاً کارخانه یا آپارتمانی منعقد سازد و خود او عملیات ساخت را انجام دهد، استصناع مستقیم شکل می‌گیرد.
  • تعریف فارسی دوم: استصناع مستقیم، در این روش سفارش‌دهنده که در صدد احداث پروژه خاصی است و اعتبار مالی لازم برای انجام آن را ندارد، با مراجعه به یک مشاور عرضه تقاضای خود را اعلام می‌کند پس از تشکیل نهاد واسط، بانی تأمین مالی و اجرای پروژه را از طریق قرارداد استصناع به آن می‌سپارد و به جای قیمت آن، اوراق بهادار استصناع با سررسیدهای معین می‌پردازد. نهاد واسط اوراق بهادار استصناع را از طریق شرکت تأمین سرمایه به مردم می‌فروشد (تنزیل می‌کند) و از طریق پیمانکار پروژه را انجام و در موعد قرارداد تحویل می‌دهد.

آدرس منابع فارسی

  • آدرس منبع فارسی اول: پژوهشکده پولی و بانکی. ( ۱۳ مهرماه ۱۳۹۰). مرابحه، خرید دین و استصناع، به مناسبت همایش بررسی ابعاد فقهی، حقوقی و اجرایی کاربردی شدن عقود مرابحه، خرید دین و استصناع. سالن الزهراء بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

الگوی نوشتار تعریف

این متن یک نوشتار تعریف است.

رده