الگو:صفحهٔ اصلی/مقاله برگزیده: تفاوت بین نسخه‌ها

(صفحه‌ای تازه حاوی « بی‌قاب|چپ|300px <big><big>'''زنجیره ارزش مدیریت محصولات کارت'''</big></big...» ایجاد کرد)
 
سطر ۱: سطر ۱:
[[پرونده:VC.png|بی‌قاب|چپ|300px]]
+
برای دست‌اندرکاران و متخصصینی که در حوزه مالی و بانکی به فعالیت‌های حرفه‌ای و پژوهشی اشتغال دارند بسیار اهمیت دارد که درک مشترک و برداشت یکسانی از عبارات، واژگان و مفاهیم خاص این حوزه فراهم بوده و مرجع قابل اتکایی به این منظور  وجود داشته باشد. اما برای حصول به درک مشترک لازم است تا محیطی برای هم‌اندیشی و هم‌افزایی دانش تخصصی و به اشتراک‌گذاری یافته‌های  ایشان ایجاد گردد. این نیاز خصوصاً در پروژه مدرن‌سازی نظام بانکی (مبنا) که با همکاری پژوهشکده پولی و بانکی و شرکت خدمات انفورماتیک انجام گرفت احساس شد و این سرآغازی بر شکل‌گیری پروژه ایجاد دانشنامه تخصصی مالی و بانکی بانکی‌پدیا گردید. اقدامات اولیه پروژه بانکی‌پدیا از اواخر سال ۹۳ شکل گرفت و نهایتاً آغاز پروژه با حضور رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد و دارایی در حاشیه همایش سالانه‌ پولی و ارزی پژوهشکده پولی و بانکی اعلام گردید.
<big><big>'''[[زنجیره ارزش مدیریت محصولات کارت]]'''</big></big>
 
 
 
محصولات کارت مانند کارتهای نقدی، خرید، اعتباری و هدیه به عنوان یک ابزار پرداخت جهت ارائه خدمات موسسه مالی مورد استفاده قرار می گیرد. این حوزه کسب و کار مراحل مختلف طراحی، تولید، فروش، صدور، بهره برداری و ابطال محصولات کارت را شامل می گردد.
 
 
 
انواع مختلفی از کارت در این حوزه پیش بینی شده است که برخی از آنها عبارتند از:
 
* [[کارت اعتباری]] (Credit Card)
 
* [[کارت نقدی]] (Debit Card)
 
* [[کارت نقدی پیش پرداخت شده]] (Prepaid Debit Card)
 
* [[کارت چند منظوره]] (Multi Use Card)
 
* [[کارت با موجودی معین]] (Stored Value Card)
 
 
 
[[موسسه مالی]] پس از امکان سنجی، طراحی و تدارک عرضه یک محصول کارتی، اقدام به شناسایی بازار و مشتریان هدف نموده و محصول را به ایشان پیشنهاد می نماید. با درخواست مشتری کارت مورد نیاز وی صادر شده و فعال می گردد. در ادامه مشتری براساس ضوابط مربوطه از خدمات مربوط به این [[کارت]] استفاده می نماید و به موازات آن موسسه مالی عملیات مالی و حسابداری خود را انجام می دهد و در صورت نیاز فسخ یا انقضای اعتبار کارت صورت می گیرد. [[موسسه مالی]] در کلیه مراحل اجرایی این حوزه کسب‌ و کار ضمن پایش و کنترل مشتری، [[ریسک عملیاتی]] و [[ریسک اعتباری]] را مطابق با مقررات [[کمیته بال]] مدیریت می نماید.
 

نسخهٔ ‏۱۵ ژانویهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۱۶:۱۸

برای دست‌اندرکاران و متخصصینی که در حوزه مالی و بانکی به فعالیت‌های حرفه‌ای و پژوهشی اشتغال دارند بسیار اهمیت دارد که درک مشترک و برداشت یکسانی از عبارات، واژگان و مفاهیم خاص این حوزه فراهم بوده و مرجع قابل اتکایی به این منظور وجود داشته باشد. اما برای حصول به درک مشترک لازم است تا محیطی برای هم‌اندیشی و هم‌افزایی دانش تخصصی و به اشتراک‌گذاری یافته‌های ایشان ایجاد گردد. این نیاز خصوصاً در پروژه مدرن‌سازی نظام بانکی (مبنا) که با همکاری پژوهشکده پولی و بانکی و شرکت خدمات انفورماتیک انجام گرفت احساس شد و این سرآغازی بر شکل‌گیری پروژه ایجاد دانشنامه تخصصی مالی و بانکی بانکی‌پدیا گردید. اقدامات اولیه پروژه بانکی‌پدیا از اواخر سال ۹۳ شکل گرفت و نهایتاً آغاز پروژه با حضور رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد و دارایی در حاشیه همایش سالانه‌ پولی و ارزی پژوهشکده پولی و بانکی اعلام گردید.