اوراق بهادار (securities)
نسخهٔ تاریخ ۳ نوامبر ۲۰۱۹، ساعت ۱۸:۰۱ توسط M.ebrahimi (بحث | مشارکتها)
- إنّ الصكوك الإسلامية أو ما تسمّى "الأوراق الإسلامية" هي عبارة عن إصدار وثائق رسمية وشهادات ماليّة تساوي قيمة حصة شائعة في ملكيّة ما، سواء أكانت منفعة، أو حق، أو خليط منهما، أو مبلغ من المال، أو دين، حيث تكون هذه الملكية قائمة فعلياً أو في طور الإنشاء، ويتم إصدارها بعقد شرعيّ ملتزم بأحكامه.
- A sukuk is an Islamic financial certificate, similar to a bond in Western finance, that complies with Sharia Islamic religious law. Since the traditional Western interest-paying bond structure is not permissible, the issuer of a sukuk sells an investor group a certificate, and then uses the proceeds to purchase an asset, of which the investor group has partial ownership. The issuer must also make a contractual promise to buy back the bond at a future date at par value
- صکوک یک گواهی مالی اسلامی است که مشابه با اوراق قرضه در تأمین مالی در غرب است و با قوانین مذهبی اسلامی و مبتنی بر شریعت تطابق دارد. از آنجا که ساختار اوراق قرضه پرداخت سود در غرب به طور سنتی غیر قابل قبول است، انتشاردهنده صکوک، یک گواهی مشخص را به گروه سرمایهگذار میفروشد و سپس از درآمد حاصل از تحصیل دارایی استفاده کرده به طوری که گروه سرمایهگذار در آن دارای مالکیت نسبی است. صادرکننده صکوک همچنین باید یک وعده قراردادی را برای بیع متقابل اوراق قرضه با ارزش معین در تاریخی در آینده بسپارد.
- صکوک مربوط به دیدگاه اسلامی در حوزه تأمین مالی است که از ربا اجتناب میکند (پول را از طریق پول ایجاد میکند که به معنای بهره یا رباست)، اوراق قرضه جزء اوراق بهاداری است که از همان ابتدا به این دلیل و براساس این واقعیت ربا محسوب میشوند که بهره ثابت به آن تعلق میگیرد.
- صکوک، گواهی مالی مشابه اوراق قرضه در اسلام است که منطبق با قوانین مذهبی شرع اسلام تدوین میشود.
- https://mawdoo3.com
- http://investopedia.com/terms/s/sukuk.asp
- ابزارهای مالی اسلامی (صُکوک)، اوراق بهادار با ارزش مالی یکسان و قابل معامله در بازارهای مالی هستند که بر پایهی یکی از قراردادهای مورد تأیید اسلام طراحی شدهاند و دارندگان اوراق به صورت مشاع مالک یک یا مجموعهای از داراییها و منافع حاصل از آنها میباشند. صُکوک جمع صِک به معنای سند و سفته است و مُعَرَّب واژهی چک در فارسی است. اعراب این واژه را توسعه داده بر کلیهی انواع حوالجات، تعهدات و اسناد مالی بکار میبرند
- صک به معنای سند و سفتجه (سفته) است و معرب واژه چک در فارسی است. اصطلاح صکوک برگرفته از واژه عربی صکوک به معنای چک، نوشته بدهکار، سفته و قبض بدهی است و به طور معمول، اوراق قرضه اسلامی تعریف می شود.
- http://www.sukuk.ir
- ابزارهای مالی اسلامی (صکوک)، موسویان، سید عباس (1386)، تهران: سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی.
این متن یک نوشتار تعریف است.