تأمین مالی با تنزیل اسناد دریافتنی (Receivable Financing Discount)

نسخهٔ تاریخ ‏۲۶ اکتبر ۲۰۱۹، ساعت ۱۵:۵۶ توسط M.ebrahimi (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

تعریف

تأمین مالی با تنزیل اسناد دریافتنی نوعی از تأمین مالی اسناد دریافتنی است که در آن یک سند دریافتنی قبل از تاریخ سررسید توسط دارنده سند به فرد یا مؤسسه مانند بانک واگذار و وجه آن پس از کسر مبلغی به عنوان هزینه تنزیل، از فرد یا مؤسسه مزبور دریافت می‌شود، در روش معمول، نرخ تنزیل بین ۷۵ تا ۹۰ درصد ارزش اسناد است.

متون منتخب از منابع غیر‌فارسی

English Definition 1: Accounts receivable discounted refers to outstanding invoices representing money owed to a creditor which the firm/creditor sells to a buyer for less than face value, typically to quickly raise capital and improve cash flow. The buying firm - also referred to as a "factor" - purchases the financial obligation at a discounted rate providing the selling firm with immediate cash. However, the sale is undertaken without recourse, meaning that the factor assumes full responsibility for collecting the money owed in order to recoup its financial layout for the account.

English Definition 2: Receivables discounting (also known as receivables factoring) is a mechanism in which finance is provided against receivables; such as invoices. The typical way this will happen is for 75-90% of funding to be provided against the invoice value.

Receivables discounting is a type of asset financing which involves obtaining a short term loan against accounts receivable. Receivables discounting can be used for many reasons. This type of financing is frequently used to help growing businesses access capital secured against invoices. Receivables discounting can help prevent companies running into working capital complications.

ترجمه متون منتخب از منابع غیر‌فارسی

  1. منبع اول: تأمین مالی با تنزیل اسناد دریافتنی، ‌به معنای مانده فاکتورهای قطعی است و بیان‌گر وجوهی است که به عنوان انتقال دین به بستانکار بوجود می‌آید و بستانکار نیز آن را به خریدار دیگر و با ارزش اسمی می‌فروشد تا از این طریق به سرعت افزایش سرمایه داده و جریان نقد خود را بهبود بخشد. خریدار نیز با نرخ پایین‌تر اقدام به خرید تعهدات مالی مذکور در نرخی تنزیل‌شده می‌کند و در ازاء آن به فروشنده وجه نقد پرداخت می‌کند. این در حالیست که وضعیت فروش با عث انتقال کامل تعهدات به خریدار می‌شود و مسئولیت کامل تعهدات را عیناً منتقل می‌کند.
  2. منبع دوم: تأمین مالی با تنزیل اسناد دریافتنی، مکانیزمی است که در آن تأمین مالی در برابر مبادله اسنادی مانند فاکتور قطعی و غیره انجام می‌پذیرد. روش معمول آن است که نرخ تنزیل در این میان بین ۷۵ تا ۹۰ درصد ارزش اسناد را به خود اختصاص می‌دهد. در واقع این نوع تأمین مالی، نوعی تأمین مالی از طریق دارایی به حساب می‌آید که با دریافت تسهیلاتی کوتاه‌مدت در برابر حساب‌های دریافتنی انجام می‌گیرد. دلایل متعددی برای استفاده از این نوع تأمین مالی ذکر می‌شوند از جمله این که رشد کسب و کارها و دسترسی به سرمایه ایمن در قبال مبادله با فاکتور قطعی اتفاق می‌افتد ضمن آن‌که در ادامه از قرارگرفتن شرکت در وضعیت نیاز به مصرف سرمایه در گردش بیشتر پیشگیری به عمل می‌آورد.

آدرس منابع غیر‌فارسی

Reference Address 1: https://www.investopedia.com/terms/a/accounts-receivable-discounted.asp

Reference Address 2: https://www.tradefinanceglobal.com/invoice-finance/receivables-discounting/

متون منتخب از منابع فارسی

  1. منبع فارسی اول: تنزیل اسناد دریافتنی یعنی اینکه یک سند دریافتنی قبل از تاریخ سررسید توسط دارنده سند به فرد یا موسسه مانند بانک واگذار و وجه آن پس از کسر مبلغی به عنوان هزینه تنزیل،از فرد یا موسسه مزبور دریافت شود. هزینه تنزیل به شرح زیر قابل محاسبه است: مدت تنزیل* نرخ تنزیل*ارزش سر رسید = هزینه تنزیل هزینه تنزیل-ارزش سر رسید = مبلغ دریافتنی بابت تنزیل
  2. منبع فارسی دوم: در تنزیل اسناد تجاری با فروش این اسناد قبل از سررسید به مبلغ کمتر از مبلغ اسمی آنها که به طور اصولی تنزیل کننده اسناد تجاری باید بانک باشد و دریافت کننده وجه این اسناد، دارنده اسناد تجاری یا ذینفع، شخص ذینفع ضمن دریافت وجه از بانک، اسناد را به نفع بانک پشت نویسی می کند. در چنین شرایطی، یک حساب جدید به نام «اسناد دریافتنی تنزیل شده» ایجاد می گردد. به این دلیل که شما هنوز از وصول سفته یا سند تجاری تنزیل شده مطمئن نمی باشید و هنوز سررسید سند نرسیده است. حساب اسناد دریافتنی تنزیل شده نوعی بدهی به حساب می آید و در واقع به جای بستانکار کردن حساب اسناد دریافتنی در زمان تنزیل به کار می‌رود (به دلیل عدم قطعیت وصول).

آدرس منابع فارسی

  1. آدرس منبع فارسی اول: خواجوی، شکراله و ابراهیم ابراهیمی (۱۳۸۹)، حسابداری میانه ۱، تهران: نشر ترمه.
  2. آدرس منبع فارسی دوم: خواجه‌وند، امیررضا و شهرام روزبهانی (۱۳۸۷)، حسابداری مالی - مقدماتی: درجه (4): بر اساس استاندارد مهارت حسابداری مالی، تهران: ناشر: موسسه فرازاندیش سبز.

الگوی نوشتار تعریف

این متن یک نوشتار تعریف است.

رده