ابر تورم (Hyperinflation)
ابرتورم، به معنای نرخ بسیار بالای تورم به ویژه وضعیت پایدار تورم بسیار بالا در یک دوره طولانی است. وضعیتی که در آن سطح تورم آنقدر بالاست که پول عملاً بیارزش شده و مبادلات پولی از هم پاشیده و یک سیستم تهاتری جایگزین آن میشود.
- English Definition 1: A very high rate of inflation, especially sustained over a long period of time. While there is no set numeric definition, it is associated with inflation percentages in the millions and billions.
- English Definition 2: Ruinously high increase (50 percent or more per month) in prices due to the near total collapse of a country's monetary system, rendering its currency almost worthless as a medium of exchange.
- English Definition 3: Hyperinflation is a term to describe rapid, excessive, and out-of-control price increases in an economy. While inflation is a measure of the pace of rising prices for goods and services, hyperinflation is rapidly rising inflation.
- منبع اول: ابرتورم، به معنای نرخ بسیار بالای تورم به ویژه وضعیت پایدار تورم بسیار بالا در یک دوره طولانی است. در حالی که تعریف عددی مشخص و از پیش تعیینشدهای برای ابرتورم وجود ندارد، اما ابرتورم به درصدهای تورمی در سطح میلیون و میلیارد مربوط میشود.
- منبع دوم: افزایش مخرب (۵۰ درصد و بالاتر به ازاء هر ماه) در سطح عمومی قیمتهاست که به واسطه سقوط تقریباً کامل نظام پولی کشور پدید میآید و پول رایج به عنوان وسیله مبادله در اقتصاد را تقریباً فاقد ارزش میکند.
- منبع سوم: ابرتورم،اصطلاحی است که برای توصیف سریع، مازاد و خارج از کنترل افزایش قیمت در یک اقتصاد بکار میرود. در حالی که تورم به عنوان معیاری برای سرعت افزایش قیمتها برای کالاها و خدمات به حساب میآید، ابرتورم به معنای افزایش شتابان تورم است.
- Reference Address 1: https://financial-dictionary.thefreedictionary.com/hyperinflation
- Reference Address 2: http://www.businessdictionary.com/definition/hyperinflation.html
- Reference Address 3: https://www.investopedia.com/terms/h/hyperinflation.asp
- تعریف فارسی اول: تورم حاد به افزایش سریع قیمتها و کاهش فاجعهآمیز ارزش پول گویند.
- تعریف فارسی دوم: وضعیتی که در آن سطح تورم آنقدر بالاست که پول عملا بیارزش شده و مبادلات پولی از هم پاشیده است و یک سیستم تهاتری جایگزین آن میشود.
- ۱. آدرس منبع فارسی اول: گلریز، حسن (۱۳۸۸)، فرهنگ توصیفی اصطلاحات پول، بانكداری و مالیه بینالمللی، تهران: فرهنگ معاصر.
- ۲. آدرس منبع فارسی دوم: لو، جاناتان (۱۳۹۴)، فرهنگ تشریحی مالی و بانكی آكسفورد. مترجم محمدحسن مهدوی، تهران: نشر ادبستان.
این متن یک نوشتار تعریف است.