اوراق بهادار اسلامی (صکوک)(Sukuk)

تعریف

صکوک (اوراق بهادار اسلامی) یکی از ابزارهای نوین جهت تأمین مالی، سرمایه‌گذاری و سیاستگذاری بوده که امروزه به روش‌های مختلف مورد استفاده دولت‌‌ها، نهادها، یا شرکت‌‌ها و فعالان اقتصادی قرار می‌گیرد. این ابزارهای مالی اسلامی، اوراق بهادار با ارزش مالی یکسان و قابل معامله در بازارهای مالی هستند که بر پایه‌ی یکی از قرارداد‌های مورد تأیید اسلام طراحی شده‌اند و دارندگان اوراق به صورت مشاع مالک یک یا مجموعه‌ای از دارایی‌ها و منافع حاصل از آن‌ها می‌باشند. صُکوک جمع صِک به معنای سند و سفته است و مُعَرَّب واژه‌ی چک در فارسی است. اعراب این واژه را توسعه داده بر کلیه‌ی انواع حوالجات، تعهدات و اسناد مالی بکار می‌برند.

متون منتخب از منابع غیر‌فارسی

  • English Definition 1: A Sukuk is an Islamic financial certificate, similar to a bond in Western finance, that complies with Sharia Islamic religious law. Since the traditional Western interest-paying bond structure is not permissible, the issuer of a Sukuk sells an investor group a certificate, and then uses the proceeds to purchase an asset, of which the investor group has partial ownership.
  • English Definition 2: A financial certificate similar to a bond in Islam that complies with Islamic religious laws of Sharia.
  • English Definition 3: Sukuk adhere to an Islamic view of finance, avoiding Riba (generating money from money, i.e. interest or usury), bonds are securities that are very Riba due to the fact that they have a fixed interest.

ترجمه متون منتخب از منابع غیر‌فارسی

  1. منبع اول: صکوک یک گواهی مالی اسلامی است که مشابه با اوراق قرضه در تأمین مالی غرب است و با قوانین مذهبی شریعت اسلامی تطابق دارد. از آنجا که ساختار اوراق قرضه سنتی در غرب با پرداخت بهره، (از لحاظ شریعت اسلامی) غیر قابل قبول است، انتشاردهنده صکوک، یک گواهی مشخص را به گروه سرمایه‌گذار می‌فروشد و سپس از درآمد حاصل از تحصیل دارایی استفاده کرده به طوری که گروه سرمایه‌گذار در آن دارای مالکیت نسبی است.
  2. منبع دوم: صکوک،‌ گواهی مالی مشابه اوراق قرضه‌‌ در اسلام است که منطبق با قوانین مذهبی شرع اسلام تدوین می‌شود.
  3. منبع سوم: صکوک به دیدگاه اسلام در حوزه تأمین مالی مربوط می‌شود که از تحقق ربا اجتناب می‌کند (ربا: یعنی پول را از طریق پول ایجاد کردن)؛ این در حالیست که اوراق قرضه جزء اوراق بهاداری است که از همان ابتدا به این دلیل که بهره (ربوی) ثابت به آن تعلق می‌گیرد، مستلزم ربا می‌شود.

آدرس منابع غیر‌فارسی

  • Reference Address 1: www.investopedia.com/terms/s/sukuk.asp
  • Reference Address 2: www.businessdictionary.com
  • Reference Address 3: www.sukuk.com

متون منتخب از منابع فارسی

  1. تعریف فارسی اول: ابزارهای مالی اسلامی (صُکوک)، اوراق بهادار با ارزش مالی یکسان و قابل معامله در بازارهای مالی هستند که بر پایه‌ی یکی از قرارداد‌های مورد تأیید اسلام طراحی شده‌اند و دارندگان اوراق به صورت مشاع مالک یک یا مجموعه‌ای از دارایی‌ها و منافع حاصل از آن‌ها می‌باشند. صُکوک جمع صِک به معنای سند و سفته است و مُعَرَّب واژه‌ی چک در فارسی است. اعراب این واژه را توسعه داده بر کلیه‌ی انواع حوالجات، تعهدات و اسناد مالی بکار می‌برند.
  2. تعریف فارسی دوم: صک به معنای سند و سفتجه (سفته) است و معرب واژه چک در فارسی است. اصطلاح صکوک برگرفته از واژه عربی صکوک به معنای چک، نوشته بدهکار، سفته و قبض بدهی است و به طور معمول، اوراق قرضه اسلامی تعریف می‌شود.

آدرس منابع فارسی

۱. آدرس منبع فارسی اول: www.sukuk.ir ۲. آدرس منبع فارسی دوم: ابزارهای مالی اسلامی (صکوک)، موسویان، سید عباس (۱۳۸۶)، تهران: سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی.

الگوی نوشتار تعریف

این متن یک نوشتار تعریف است.

رده