سیاست پولی از دیدگاه کینزینها (Keynesian view on monetary policy)
اقتصاد دانان کینزین بر این عقیده هستند که تقاضای کل به عنوان کلید رشد اقتصادی به حساب می آید و از هر نوع اقدام بانک های مرکزی در تزریق پول به اقتصاد جهت افزایش تقاضا پشتیبانی می کنند. این عقیده برخلاف تئوری پولیون مبنی بر منتهی شدن سیاست پولی به تورم است.کینزینها بر اثربخشی سیاست پولی بر مخارج جهت گذر به وضعیت تعادل بلندمدت مبتنی بر اشتغال کامل باور دارند.
English Definition 1: Keynesian economics argues that aggregate demand is the key to economic growth and supports any action of central banks to inject more money into the economy in order to increase demand. As stated earlier, this runs contrary to monetarist theory, which asserts that such actions will result in inflation. English Definition 2:. Keynes concludes that the sole objective of the monetary authority should be to use its influence over the interest rate to dislodge the economy from its long-period equilibrium position that is characterized by unemployment and propel it toward a long-period equilibrium position that is characterized by full employment.
منبع اول: اقتصاد دانان کینزین بر این عقیده هستند که تقاضای کل به عنوان کلید رشد اقتصادی به حساب می آید و از هر نوع اقدام بانک های مرکزی در تزریق پول به اقتصاد جهت افزایش تقاضا پشتیبانی می کنند. همانگونه که پیش از این نیز توضیح داده شد، این عقیده برخلاف تئوری پولیون مبنی بر منتهی شدن سیاست پولی به تورم است.
منبع دوم: کینز چنین جمعبندی میکند که تنها هدف مقام پولی باید استفاده از اثرگذاری خود بر نرخ بهره جهت راندن اقتصاد از وضعیت تعادلی بلندمدت همراه با بیکاری و سوق دادن آن به سمت تعادل بلندمدت مبتنی بر اشتغال کامل است.
Reference Address 1: https://www.investopedia.com/terms/m/monetarism.asp
Reference Address 2: https://academic.oup.com/cpe/article/30/1/1/329713
تعریف فارسی اول: مطابق با اقتصاد کینزی، نظام بازار به خودی خود، احتمالاً رشد اقتصادی و اشتغال کامل را برای یک دوره طولانی، تضمین نخواهد کرد. تقاضای کل و مخارج کل، عوامل اصلی در تعیین درآمد و اشتغال بودند و هیچ تضمینی وجود نداشت که مخارج خصوصی به اندازهای باشد که دستیابی به اشتغال کامل و رشد اقتصادی را تضمین کند. دولت متعهد بود که با استفاده از سیاستهای پولی و مالی، ثبات اقتصادی، اشتغال کامل و رشد اقتصادی را تضمین نماید. تا اوایل دهه ۱۹۶۰، ایده کینزی، نقش کمی برای پول و سیاست پولی در تعیین فعالیتهای اقتصادی قائل بود. اما مطابق نظریه مقداری، رفتار عرضه پول بهطور اساسی در تعیین عملکرد اقتصاد تأثیرگذار است. در این دیدگاه، سیاست پولی بر «وضعیت بازار پول» از قبیل نرخهای بهره اسمی تمرکز دارد.
آدرس منبع فارسی اول: جعفری صمیمی، احمد و محسن محمدی خیاره (۱۳۹۳)، تحلیلی بر پنج دهه تحولات اقتصاد پولی، فصلنامه پژوهشهای پولی-بانکی، سال هفتم، شماره ۱۹.
این متن یک نوشتار تعریف است.