سیاست پولی در دیدگاه کلاسیک‌ها (Classical view on monetary policy)

تعریف

از نظر اقتصاددانان کلاسیک پول خنثی است. در نتیجه پول در نظریه کلاسیک‌ها وسیله مبادله و معیار سنجش ارزش کالا و در درازمدت خنثی است و گردش آن در اقتصاد تاثیری بر روی متغیرهای بخش حقیقی اقتصاد ندارد بلکه در اثر تغییرات حجم پول تنها قیمت‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرند..

متون منتخب از منابع غیر‌فارسی

English Definition 1: Money, according to the classicists, is a veil. It is neutral in its effects on the economy. It simply affects the price level, but nothing else. An increase in the money supply leads to an increase in the price level, but the real income, the rate of interest and the level of real economic activity remain unaffected. In the classical system, the main function of money is to act as a medium of exchange. It is to determine the general level of prices at which ‘goods and services will be exchanged. This relationship between money and the price level is explained in terms of the quantity theory of money.

ترجمه متون منتخب از منابع غیر‌فارسی

منبع اول: پول از دید کلاسیک ها، یک ابزار پوششی بوده و از نظر تاثیرگذاری بر اقتصاد، خنثی قلمداد می شود. پول تنها بر سطح قیمت ها اثر گذار بوده و افزایش در عرضه پول منجر به افزایش در سطح قیمت ها می شود در حالی که درآمد حقیقی، نرخ بهره و سطح فعالیت های بخش واقعی اقتصاد بدون تاثیر باقی می مانند. نقش اصلی پول در نظام کلاسیک ها همان وسیله مبادله بوده و هدف از آن تعیین سطح عمومی قیمت هایی است که در آن، کالاها و خدمات قابلیت مبادله پیدا می کنند. این رابطه بین پول و سطح قیمت ها در قالب تئوری مقداری پول قابل توضیح است.

آدرس منابع غیر‌فارسی

Reference Address 1: https://www.microeconomicsnotes.com

متون منتخب از منابع فارسی

تعریف فارسی اول: قضیة خنثایی پول کلاسیک‌ها این است که در هر اقتصادی، افزایش معینی در عرضة پول، تنها به افزایش بالنسبه مساوی در سطح قیمت‌های پولی منجر می‌شود و بر سطح محصول واقعی مؤثر نیست. اصطلاح خنثایی پول را اولین بار دیوید هیوم در سال 1725 در مخالفت با مرکانتی‌لیست‌ها مطرح کرد. خنثایی پول در نظریة مقداری پول کلاسیک‌ها متبلور شد.

تعریف فارسی دوم: به باور کلاسیک‌ها هر نوع سیاستگذاری که باعث تغییر در یکی از متغیرهای حقیقی شود، بر روی تمام متغیرهای کلان اقتصاد چه در بخش حقیقی و چه در بخش پولی تاثیر گذاشته و باعث تغییر در آنها خواهد شد. ولی در مقابل هر نوع سیاستگذاری که باعث تغییر در متغیرهای پولی شود، تنها می‌تواند بر روی متغیرهای کلان  پولی اثر بگذارد. بنابراین در مدل کلاسیک‌ها یک دوگانگی وجود دارد . در نتیجه تغییرات در مقدار پول نمی‌تواند ارزش‌های تعادلی بخش حقیقی مدل را تغییر دهد و به همین دلیل از نظر اقتصاددانان کلاسیک پول خنثی است. در نتیجه پول در نظریه کلاسیکی وسیله مبادله و معیار سنجش ارزش کالا و در درازمدت خنثی است و گردش آن در اقتصاد تاثیری بر روی متغیرهای بخش حقیقی اقتصاد ندارد بلکه در اثر تغییرات حجم پول تنها قیمت‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

آدرس منابع فارسی

تعریف فارسی اول: میرجلیلی، سید حسین (‍۱۳۸۷)، مروری بر اقتصاد کلاسیک و مکتب های آن، مجله فرهنگ، شماره 66.

آدرس منبع فارسی دوم: گرجی، ابراهیم و مدنی، شیما (۱۳۸۴)، بررسی و ارزیابی سیر تحول مکتب کلاسیک به نئوکلاسیک و سپس به کلاسیک‌های جدید. کلاسیک‌های جدید تا چه اندازه جدیدند؟، مجله تحقیقات اقتصادی، (۴)۷۰، ۶۷-۳۱.

الگوی نوشتار تعریف

این متن یک نوشتار تعریف است.

رده