نظارت حضوری (On-Site Supervision)

تعریف

نظارت حضوری به معنای نظارت اعمال شده از طریق تفویض اختیار به تحلیگر نظارتی است که به صورت حضوری مشخص می نماید که اطلاعات گزارش شده توسط بانک ها قابل اتکاء بوده و اطلاعات اضافی در خصوص بانک و شرکت های مرتبط نیز کسب شده است. این اطلاعات  برای ارزیابی شرایط بانک مورد نیاز بوده و پیگیری های بانک را در خصوص دغدغه های نظارتی و غیره پایش می کند.

متون منتخب از منابع غیر‌فارسی

English Definition 1: On-site supervision means the supervising physical therapist or physical therapist assistant is continuously present in the facility where the supervised services are provided, is immediately available to the person being supervised and maintains continued involvement in each treatment session.

English Definition 2: On-site work is used as a tool to provide independent verification that adequate policies, procedures and

controls exist at banks, determine that information reported by banks is reliable, obtain additional information

on the bank and its related companies needed for the assessment of the condition of the bank, monitor the

bank’s follow-up on supervisory concerns, etc.

ترجمه متون منتخب از منابع غیر‌فارسی

منبع اول: نظارت حضوری به این معناست که بازرس یا دستیار وی به طور پیوسته در مجموعه تحت خدمات نظارتی حاضر بوده و به سرعت در دسترس فرد نظارت شده باشد، به طوریکه حضور پیوسته در هر یک از جلسات نظارتی داشته است.

منبع دوم: نظارت حضوری به عنوان ابزاری برای ارزیابی مستقل کفایت سیاست‌ها، رویه‌ها و کنترل‌های موجود در بانک ها و شرکت‌های وابسته آنها است تا از قابل اطمینان بودن اطلاعات گزارش‌شده توسط بانک‌ها اطمینان حاصل شود و دیگر اطلاعات مورد نیاز در خصوص بانک و شرکت های وابسته آن جهت ارزیابی شرایط بانک و پایش پیگیری‌های مبتنی بر دغدغه‌های نظارتی در اختیار قرار گیرد.

آدرس منابع غیر‌فارسی

Reference Address 1: https://www.lawinsider.com/dictionary/on-site-supervision Reference Address 2: https://www.bis.org/publ/bcbs230.pdf

متون منتخب از منابع فارسی

تعریف فارسی اول: یک سیستم نظارت بانکی موثر می‌بایست مشتمل بر اشکالی از هر دو شیوه نظارت حضوری و غیرحضوری باشد. در نظارت حضوری،  بازرسان باید ابزارهایی را جهت ارزیابی اطلاعات نظارتی ـ یا از طریق بررسـی‌هـای حضوری و یا توسط حسابرسان خـارجی ـ در اختیـار داشـته باشـند. نظـارت حـضوری می‌بایست به نحوی سازمان یافته باشد تا به‌وسیلة آن بتوان راجـع بـه اینکـه د ر تمـامی بانکها، حاکمیت شرکتی کافی وجود داشته و اطلاعات تهیه شـده توسـط آنهـا موثـق می‌باشند، تحقیق مستقلی را به‌عمل آورد.

تعریف فارسی دوم: به طور کلی، می‌توان بر اساس استانداردها و اصول بین‌المللی، دو نوع رویکرد را در نظارت بانکی مؤثر شناسائی کرد که عبارت‌اند از: نظارت غیرحضوری  Off-site و نظارت حضوری On-site. نظارت حضوری از طریق اعزام ناظرین به بانک‌ها یا مؤسسات اعتباری غیربانکی انجام می‌شود. ضرورت انجام نظارت حضوری، در شرایطی که نظارت غیرحضوری انجام شده، از آنجا ناشی می‌شود که اولاً، بخش قابل توجهی از نظارت (مثلاً توانایی و کارایی مدیریت، مؤثر بودن الگوی کنترل داخلی و یا حاکمیت شرکتی مورد استفاده) از طریق نظارت غیرحضوری و ارزیابی صورت‌های مالی قابل انجام نبوده و این خود ضرورت نظارت حضوری را مطرح می‌سازد. ثانیاً، مواد اولیه نظارت غیرحضوری، گزارش‌های ارسالی توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی است که نظارت بر صحیح و واقعی ‌بودن این گزارش‌ها، مستلزم وجود نظارت حضوری مستمر است. در نهایت، به ‌دست ‌آوردن اطلاعات خاص در مورد محیط‌ مالی بانک‌های تحت نظارت و روابط آنها با سایر مؤسسات و گروه‌های مالی و تجاری، نیاز به حضور فیزیکی در بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی دارد. بررسی ادبیات موجود در حوزه نظارت حضوری نشان می‌دهد که صاحبنظران برای این نوع از نظارت نیز اهداف خاصی را مطرح می‌کنند که برخی از مهمترین آنها عبارت‌اند از: بررسی و تحلیل میزان مطابقت ارقام و اطلاعات مندرج در صورت‌های مالی بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی با واقعیت‌های موجود در فعالیت بانکی، بررسی فعالیت‌های مشتریان عمده بانک و بهینه ‌بودن طرح‌های ارائه‌ شده توسط آنها، ارزیابی کیفیت مدیریت، پایش نظام کنترل ‌داخلی و همچنین الگوی فنّاوری اطلاعات، تحلیل ریسک‌های مختلف بانک با تأکید خاص بر ریسک بازار و ریسک اعتباری، ارزیابی میزان متابعت بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی از آئین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های ابلاغی نهاد نظارتی و ارزیابی وضعیت مالی و چشم‌انداز آتی بانک.

آدرس منابع فارسی

آدرس منبع فارسی اول: ارجمندنژاد، عبدالمهدی (۱۳۸۴)، اصول اساسی برای نظارت بانکی موثر (اصول اساسی کمیته بال)، فصلنامه روند، شماره ۴۵.  

آدرس منبع فارسی دوم: حقیقی، محمدحسن (۱۳۹۵)، نظارت حضوری یا غیرحضوری؟ ارزیابی تطبیقی رویکرد پایش شبکه بانکی، ایبنا، کد خبر: 15095.

الگوی نوشتار تعریف

این متن یک نوشتار تعریف است.

رده